Vicli zet ‘ICT-coördinator van het jaar’ in de kijker

Gedurende 4 maanden zijn 77 ICT-coördinatoren uit het Vlaamse onderwijs genomineerd door 670 collega-ICT-coördinatoren-leraren, en -directies. Een jury van verschillende actoren uit het onderwijs duidde hierna 9 eervolle vermeldingen en 1 winnaar aan. Op 9 maart om 15.30 uur vond de prijsuitreiking van deze wedstrijd plaats met heel wat prijzen op de ‘Dag van de ICT-coördinator’ in Hogeschool PXL.

De wedstrijd is uniek in Vlaanderen en wordt georganiseerd door Vicli (Vereniging ICT-coördinatoren Limburg en omstreken), een initiatief van de lerarenopleiding van Hogeschool PXL.

“De verwachtingen van een ICT-coördinator op school door scholengemeenschappen, -groepen en -besturen op de verschillende niveaus zijn vaak niet gelijk aan de realiteit. De ICT-coördinator is een witte raaf waarvan een heel divers takenpakket verwacht wordt. Hij moet de ICT-infrastructuur onderhouden, is vaak beleidsmatig en pedagogisch medeverantwoordelijk voor de inzet van ICT op school en dient daarnaast ook nog heel wat kerncompetenties te bezitten zoals teamspeler, verantwoordelijkheid, innovatief, etc. Hij wordt te vaak en misschien wel ten onrechte als manusje-van-alles gezien.” Aldus Koen Vandenhoudt, voorzitter van Vicli.

Door het realiseren van dit uitgebreid takenpakket verdienen deze ICT-coördinatoren erkenning voor het geleverde werk. Het doel is daarom elk schooljaar een ICT-coördinator uit het Vlaamse onderwijs in ‘the picture’ te zetten voor zijn/haar uitmuntende opdracht. De winnaar draagt gedurende één jaar de titel van ‘ICT-coördinator van het jaar’.

Uitslag ‘ICT-coördinator v/h jaar 2017’

Winnaar Jasper Cuvelier (Scholengroep Ferdinand Verbiest Meulebeke)
Jasper bouwt steeds een ICT-werking uit die naar de toekomst toe heel wat vernieuwingen en veranderingen kan doorstaan. Hij is daarnaast heel deskundig, snel en doet zijn werk als ICT-coördinator altijd met een glimlach. Zijn collega’s beschrijven hem als een collega uit de duizend, enorme inzet voor alle 7 scholen en springt voor iedereen in de bres. Brengt heel wat dynamiek in het lerarenteam en slaagt erin om alles op een eenvoudige, begrijpbare manier op te lossen.

Eervolle vermeldingen
Natalie Docx (VTI Kontich), Jos Wijnants (BS De Linde Borgloon, BS Merlijn Tongeren en Universiteit Maastricht), Frank Dolmans (Gemeentelijke basisscholen Tongeren), Kris Vande Moortel (Sint-Aloysiuscollege Diksmuide), Kristof Voesterzoons (Viso Cor Mariae Brakel), Maarten Verheyen (Stedelijke basisscholen Hasselt), Achim Rosier (Koninklijk Atheneum Zottegem en Scholengroep 20), Jo David (GBS Zonnebloem Zonnebeke) en Johan Verschueren (Sint-Theresiacollege Kappelle-op-den-Bos).