In the picture: iToolBox

Waarom een iToolBox?

Steeds meer scholen investeren in mobile devices op school. Sommige leerkrachten gaan direct aan de slag en hebben geen moeite met de nieuwe uitdaging, andere hebben nog wat koudwatervrees en weten niet waar ze moeten starten.
ICT-tools op een efficiënte manier inzetten in het leerproces is niet altijd eenvoudig. De juiste tools vinden in het overaanbod is als zoeken naar een speld in een hooiberg.
Met de website iToolBox probeert Team ICT van Wico Campus Sint-Hubertus een overzicht te geven van bruikbare ICT-middelen om jullie als leerkrachten op weg te helpen met jullie leerlingen.

Wat vind je op onze iToolBox?

De iToolBox is opgebouwd met volgende structuur:

  • iGoogle For Education: overzicht wat Google kan betekenen voor het onderwijs en onze school
  • iToolkits: overzicht van algemene en vakspecifieke ICT-tools
  • iHelp: ICT als hulpmiddel bij het studeren
  • Be iSafe!: Veilig op het internet
  • iToplinks: Overzicht van bruikbare webpagina’s
  • ICT-Lunch: Extra informatie bij een onderwerp
  • Workshops: Een overzicht van aangeboden workshops
  • Team ICT: Informatie over het Team ICT
  • Contact: Mogelijkheid om contact op te nemen

Om algemene en vakspecifieke tools aan te bieden maken we gebruik van iToolkits. Deze iToolkits zijn opgesplitst in volgende onderdelen:

De iToolBox als onderdeel van een pedagogisch ICT-project?

Op onze campus hebben we gekozen voor deze website die de basis is van ons pedagogisch ICT-project. Hierdoor hebben leerkrachten steeds de mogelijkheid om gericht te zoeken naar tools die voor hen bruikbaar zijn in de lespraktijk.
Daarnaast organiseren we ook ICT-lunchen om leerkrachten in korte sessies te tonen wat deze tools inhouden en hoe ze deze kunnen implementeren in de klaspraktijk.
Omdat onze kennis niet beperkt moet blijven tot onze campus, bieden we ook workshops aan voor andere scholen, ICT-coördinatoren, directies of organisaties.

Wie is Team ICT?

Jong, dynamisch, leergierig, ICT-minded en vooral op dezelfde golflengte zitten zijn maar een paar eigenschappen die van ons een sterk Team ICT maken. Een team dat zowel aandacht heeft voor de technische als de pedagogische kant van ICT op een school.

Teamlid 1:
Jonas Nackaerts
20% leerkracht LO-informatica
80% ICT-coördinator Wico Campus Sint-Hubertus en Wico Campus TIO

Teamlid 2:
Bart Molemans
50% leerkracht Engels-Nederlands-informatica
50% ICT-coördinator Wico Campus Sint-Hubertus