In the picture: Microsoft Showcase School

Halle, Gent en Diksmuide

GO! Technische Atheneum in Halle, Sint-Lievenscollege te Gent en ’t Saam in Diksmuide zijn opgenomen in het exclusieve Microsoft Showcase School programma voor het komende schooljaar.
Ieder van deze 3 scholen zijn verschillend van elkaar, maar wat ze allemaal gemeen hebben is hun fantastische inzet. Zowel in Halle als Diksmuide en Gent hebben de scholen zich in het voorbije jaar uitmuntend ingezet om hun school digitaal te transformeren (en zullen dit ook blijven doen).
Hiervoor werden zij vorige week beloond met een uitgebreide reis naar de Europese hoofdkantoren van Microsoft in Dublin. Hier kwamen ze samen met de schoolleiders en leerkrachten van 400 andere Showcase Schools doorheen de wereld.

Proficiat voor deze erkenning met speciale aandacht voor ICT-coördinatoren Bertien Boon (Halle), Robbe Wulgaert (Gent) en Kris Vande Moortel (Diksmuide)!

5 peilers

Om Showcase School te worden moesten ze voldoen aan verscheidene criteria; waaronder het uitbouwen van een visie aan de hand van het Education Transformation Framework, de inzet van hun schoolleiders en leerkrachten, hebben een ‘growth mindset’ waarbij een “neen” niet in hun woordenboek staat en algemeen technologie gebruiken op innovatieve manieren om niet enkel leren te verbeteren en lesgeven te transformeren. De 5 grote peilers waarin Microsoft Showcase Schools uitblinken zijn de volgende:

 • Leiderschap

  De school demonstreert leiderschap in het bouwen van een goed gefundeerde visie over de school als startplaats van digitale transformatie.

 • Modern lesgeven én leren

  De schoolleiders zijn innovators en tonen een duidelijke growth mindset en openheid voor hun lesgeven én leren elke dag uit te dagen, te vernieuwen en te verbeteren.

 • Inclusiviteit

  De school moedigt leerlingen en leerkrachten aan om te innoveren en te growth mindset aan te nemen. Zo kan en blijft de school open staan voor vernieuwing in het onderwijs.

 • Innovatief denken met een ‘growth mindset’

  De school demonstreert het innovatieve gebruik van technologieën, onder andere met Microsoft-oplossingen, om zo een positieve impact te hebben en studenten 21ste eeuw skills aan te leren en te verbeteren.

 • Een professionele, lerende community

  De schoolleider en leerkrachten leiden het leren en zetten zich actief in om te leren en te delen van/met elkaar, zowel intern als extern.

Microsoft Showcase Schools zijn deel van een community die het gebruik van technologie gebruiken om het Vlaamse onderwijs te transformeren en gepersonaliseerd leren in combinatie met levenslang leren de gouden standaard te maken.
Als Showcase Schools krijgen zij niet enkel uitgebreide steun van Microsoft op pedagogisch vlak, maar kunnen zij ook de nieuwste devices en tools uitproberen en uitlenen (bv. een Microsoft HoloLens, Surface-toestellen etc).