Throwback MICTIVO3: monitor ICT-Integratie in het Vlaams onderwijs

Op 22 oktober 2018 werden de resultaten van MICTIVO3 voorgesteld op een studiedag, georganiseerd door het Departement Onderwijs en Vicli. Voor de derde keer op rij werden Vlaamse scholen bevraagd over hun ICT-infrastructuur, de aard en mate van ICT-integratie en ICT-competenties bij leraren en leerlingen. De resultaten werden ingeleid door promotor Johan Van Braak (Universiteit Gent) en besproken door ICT-coördinatoren Joost Dendooven, Bertien Boon en Tom Adriaensen en VSK-leerlinge Rula.

Tijd voor een terugblik op deze resultaten en reacties! Alles wat u moet weten over MICTIVO3…

Eindrapport en presentaties

Alle informatie, het volledige eindrapport en presentaties van de studiedag over MICTIVO3 kan je hier raadplegen.

#MICTIVO3

Tijdens en na de studiedag werd er getweet over de resultaten via de hashtag #MICTIVO3. Ontdek via twitter.com/hashtag/mictivo3 de toptweets met grafieken, bedenkingen en oplossingen.

Minister Crevits: Jongeren voelen zich digitaal minder vaardig

Herbeluister hier het gesprek met minister Crevits in “De ochtend” op Radio 1 over de resultaten. Ook kan je er de nieuwsreportage herbekijken waarin ICT-coördinator Nick Deswaef uitleg geeft over de ICT-integratie in het Ensorinstituut te Oostende.

Na MICTIVO 3: aan de slag met Mediawijs onderwijs

Mediawijs.be, het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid, publiceerde 5 instrumenten als hulp voor scholen voor een mediawijs onderwijs. Ook hun interpretatie van MICTIVO3 kan je er terugvinden.

Klaslokaal wordt steeds digitaler

Reportage uit het TVL-nieuws van 22 oktober 2018 over hoe er al vroeg gestart wordt met ICT-integratie in de kleuter-en basisschool ’t Wijdeland in Brustem.

Opinie

In Het Belang van Limburg van 27 oktober verscheen een opinie van Koen Vandenhoudt, voorzitter Vicli n.a.v de resultaten.

Als u vindt dat er nog informatie op deze pagina ontbreekt, mag u dit laten weten via ons contactformulier. We voegen dit graag toe!

Citeren

Vandenhoudt, K. (2018, 4 november). Throwback MICTIVO3: monitor ICT-Integratie in het Vlaams onderwijs. Hasselt, België: Vlaamse ICT-coördinatoren Liga.