Vicli wordt Vlaamse ICT-coördinatoren Liga

Twee jaren na de oprichting van Vicli en een bijhorende evaluatie breidt Vicli haar werkterrein uit. Vanaf schooljaar 2017-2018 staat Vicli voor ‘Vlaamse ICT-coördinatoren Liga’ en verenigt het zo ICT-coördinatoren uit het hele Vlaamse onderwijs in een lerend netwerk.

De lerarenopleiding van Hogeschool PXL nam tijdens het schooljaar 2014-2015 het initiatief om ICT-coördinatoren uit Limburg en omstreken te verenigen in een lerend netwerk. Uit een eerdere bevraging bij meer dan 70 ICT‑coördinatoren gaf immers 92% aan hierin geïnteresseerd te zijn. Met Vicli boden we een antwoord op deze vraag uit het werkveld.

De evolutie van dit initiatief naar een Vlaamse Liga is een logisch en noodzakelijk gevolg volgens Koen Vandenhoudt, voorzitter Vicli:

“Samen met de stuurgroep van geëngageerde en gemotiveerde ICT-coördinatoren uit het werkveld hebben we twee succesvolle jaren achter de rug met o.a. de jaarlijkse studie- en netwerkdag ‘Dag van de ICT-coördinator‘. Vorig jaar zijn we ook gestart met een wedstrijd om ICT-coördinatoren in ‘the picture’ te zetten voor hun uitmuntende opdracht. De winnaar hiervan draagt gedurende één jaar de titel van ‘ICT-coördinator van het jaar’.
Deze initiatieven hadden heel wat invloed in het Vlaams Onderwijs, waardoor de evolutie van een Limburgse vereniging voor ICT-coördinatoren naar een Vlaamse Liga voor ICT-coördinatoren evident én goed is!”

Stuurgroep

De ruggengraat van Vicli bestaat uit een stuurgroep van 9 gemotiveerde ICT-coördinatoren uit het Vlaams Onderwijs. Zij geven inhoudelijk vorm en organiseren initiatieven voor de leden.

Actiepunten & voordelen

5 actiepunten staan centraal binnen Vicli en vormen ook de voordelen voor leden. Deze worden jaarlijks geüpdatet naar de noden van ICT-coördinatoren!

Lid worden

Word vandaag lid en kom terecht in het lerend netwerk voor ICT-coördinatoren.
Actie: word nu één jaar gratis lid met promocode ‘Vicli2018’ (geldig tot 1 oktober 2018) – Schrijf je hier in.