Opleidingen

De digitale (r)evolutie blijft razen over onze maatschappij en in het onderwijs. Met de Digisprong zijn er een pak tablets, chromebooks, laptops en andere hardware aanwezig op school. Mede dankzij VICLI is er sinds dit schooljaar het ambt van ICT-coördinator in het basisonderwijs, secundair onderwijs, deeltijds kunstonderwijs, de centra voor basiseducatie en de centra voor volwassenenonderwijs. Door deze noodzaak en erkenning kunnen scholen nu een pedagogisch ICT-coördinator en technisch ICT-coördinator aanstellen. Die respectievelijk instaat voor de pedagogisch-didactische integratie van ICT en het digitaal beheer van ICT.

VICLI lijst de opleidingen tot ICT-coördinator op in een handig overzicht met vermelding van onderwijsinstelling, opleiding, programma en website voor meer info. Deze opleidingen zijn gescreend op kwaliteit en worden erkend door VICLI. Afgestudeerden komen automatisch in aanmerking voor het VICLIcertificaat.

VICLI-certificaat

Heb je met succes een erkende opleiding tot ICT-coördinator volbracht? Proficiat! Je komt nu automatisch in aanmerking voor het VICLI-certificaat! Een opleiding tot pedagogisch ICT-coördinator leidt tot het certificaat van Pedagogisch ICT-coördinator. Een opleiding tot technisch ICT-coördinator, het certificaat van Technisch ICT-coördinator. Heb je beide opleidingen gevolgd? Dan verdien je bijkomend het certificaat van ICT-coördinator!

Klik op onderstaande knop en vul het formulier in om je VICLI-certificaat aan te vragen.