ICT-coördinator van het jaar 2023

Jasper Cuvelier (2017), Bertien Boon (2018) en Jonas Nackaerts (2019) kregen erkenning voor hun werk en werden zo ‘ICT‑coördinator van het jaar’.

Kristof Beckers, Jeroen Cools en Jeroen Vinck vormen dit schooljaar de TOP 3 van ICT-coördinatoren die kans maken op de titel ‘ICT-coördinator van het jaar 2020‘ en de prijs van het publiek.

Hieronder stelt elke ICT-coördinator zich persoonlijk aan jou voor. Welke ICT-coördinator verdient voor jou de publieksprijs en gaat zo aan de haal met een laptop t.w.v. 2000 – 2500 euro en eeuwige roem?

Stemmen kan van 1 januari 2020 t/m 3 februari 2020 om 16.00 u. De uitreiking van de publieksprijs vindt plaats op 3 februari 2020 om 16u30, tijdens de ICT-praktijkdag.

 • Kristof Beckers

  • ICT-coördinator in Scholengroep 13 Zuid-Limburg
  • Als ICT-coördinator van de scholengroep is het mijn doel om alle leerlingen, leerkrachten en administratief personeel binnen de scholengroep de nodige professionele en kwalitatieve middelen te geven om tot een goed onderwijs te komen. Ook de digitale geletterdheid en digitale vereenvoudiging zijn agendapunten waar ik veel aandacht aan besteed.

 • Jeroen Cools

  • ICT-coördinator in VIBO BuSO Het Kasteelpark en VIBO BuBaO De Brem
  • De kerntaak van onderwijs is “leren”. De juiste, digitale hulpmiddelen kunnen dit “leren” versterken. Als ICT-coördinator in het buitengewoon onderwijs waar onze schoolvisie “de leerling staat centraal” is, komt er echter nog een extra facet bij bovenop dit “leren”. ICT is voor onze doelgroep vaak een hulpmiddel waar ze niet zonder kunnen in hun dagdagelijks leven, denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale software om mee te communiceren.
   Alles moet dan ook duurzaamdoelgericht, maar vooral toekomstgericht zijn voor onze leerlingen. Die focus op de behoeftes van elke individu, geeft een erg persoonlijke invulling aan mijn job. Elke ICT-oplossing is op maat van een leerling. Dit maakt de beheerbaarheid niet altijd even gemakkelijk, maar ik zou niet zonder die rechtstreekse connectie met leerlingen willen werken.

 • Jeroen Vinck

  • ICT-coördinator in Scholengemeenschap BruNo
  • Als technisch en pedagogisch ICT-coördinator van zes Brusselse basisscholen is het een grote uitdaging om de ICT-werking draaiende te houden. Naast het onderhoud van het huidige materiaal probeer ik in overleg met mijn verschillende directies te zorgen voor vernieuwende technologieën en de nodige bijscholingen. Zo zijn we vorig schooljaar gestart met Chromebooks. Momenteel zijn er 75 toestellen in gebruik op drie scholen. Ik doe mijn werk grondigsnel en steeds met een lach. Ik maak deel uit van ieder lerarenteam en sta altijd klaar voor al mijn collega’s.

Welke ICT-coördinator verdient voor jou de publieksprijs?

Partner

Aftermovie 2019

Welke ICT-coördinator verdient voor jou de publieksprijs?

Publieksprijs i.s.m.

Wedstrijdreglement

© Copyright - Vicli